مشارکت ۱۷ میلیون دانشآموز در طرح کاشت یک میلیارد درخت
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر تلاش برای جلب مشارکت مردمی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به تفاهمنامه دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در این راستا حدود ۱۷ میلیون دانشآموز با خانوادههای خود در این طرح مشارکت جدی کردهاند و تاکید بر این است که مشارکت از سنین پایینتر صورت گیرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد، هاشم موسوینژاد درباره تاثیر مشارکت مردم بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: توصیه مقام معظم رهبری به کاشت سه نهال توسط هر ایرانی است و مردم و دستگاهها در این امر باید مشارکت کنند که خوشبختانه از کاشت نهال استقبال فراوان شد.
وی اضافه کرد: در بیشتر استانها رای اولیها هنگام رای دادن در انتخابات مجلس و خبرگان دعوتنامهای مبنی بر مشارکت در طرح کاشت یک میلیارد درخت دریافت کردند. اجرای این طرح از استان خراسان رضوی آغاز شد، همچنین رونمایی از چند کتاب و نشریه در همایشی در این استان انجام گرفت که در سرفصلهای آموزشی و متون درسی سال بعد گنجانده خواهد شد.
موسوینژاد ادامه داد: ۱۱۶۴ فقره تفاهمنامه در سطح ملی استانی و شهرستانی منعقد شده و به فراخور مقتضیات هر استان مانند مفاخر مناسبتهای مختص هر استان پویشهای زیادی با حضور استانداران و مسئولان ارشد استانی در مکان کاشت نهال انجام و گزارش این پویشها به تفکیک زمان، مکان و موضوع برای ما ارسال شده است و در کنار آن کلیپهای بسیار زیادی از شور و نشاط و هیجان و مشارکت مردم دریافت کردهایم.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با اشاره به افزایش تعداد نهالستانها گفت: در گذشته ۷۶ نهالستان فعال داشتیم که در حال حاضر این عدد به ۲۰۲ نهالستان شامل ۱۳۴نهالستان جنگلی، ۴۴ نهالستان بیابانی و ۲۴نهالستان مرتعی رسیده است. مساحت این نهالستانها بالغ بر ۱۰هزار هکتار است که ظرفیت تولید بیش از ۴۰۰ میلیون اصل نهال در بخش دولتی دارد علاوه بر آن بخشهای دیگر نیز به تولید نهال پرداختهاند.
وی اضافه کرد: کاشت درخت در نهایت محدود به طرح یک میلیارد درخت در مدت محدود نمیشود و و این روند ادامه دارد. ما هم پابه پای بقیه کشورها در قالب ترسیب کربن تعهداتی را داوطلبانه انجام میدهیم. این طرح اثراتی مانند تولید آب و جلوگیری از گرد و غبار و فرسایش را در پی دارد که توسط مجامع بینالمللی بررسی و ارزیابی میشود.
این مسئول ادامه داد: بعضی کشورها در طرح کاشت درخت گامهای بلندی برداشتند، به عنوان نمونه قرار است عربستان ۵۰میلیارد اصله درخت بکارد که ۱۰میلیارد اصله را در کشور خودش و ۴۰میلیارد در کشورهای دیگر انجام میدهد.
وی اضافه کرد: این طرح در توسعه فضای سبز بهویژه انجام تکالیف عقب مانده قانونی را پوشش میدهد. بر اساس ماده ۲۲این قانون حداکثر تا ۱۰سال پس از ابلاغ این قانون، شهرداریهای شهرهای بالای ۵۰هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به ۱۵مترمربع برسانند. با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت میتوانیم در سال اول تعهد ۱۰ساله خود در قانون هوای پاک را محقق کنیم.
موسوی نژاد اظهار کرد: متوسط استاندارد جهانی سرانه فضای سبز ۳۰ مترمربع است، ما با اجرای این طرح در دوره چهار ساله میتوانیم استاندارد جهانی فضای سبز را محقق کنیم.
وی دستیابی به این هدف را منوط به همکاری وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی معماری و شهرسازی ذکر کرد و افزود: این دستگاهها باید در طرحهای تفضیلی جامع شهری محدودههای فضای سبز را پیشبینی کنند سپس ما نهال را تولید و توزیع کنیم، یعنی کار تولید و توزیع نهال با منابع طبیعی و حفظ و نگهداری از آن با شهرداری است.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی در پایان اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵قانون افزایش بهرهوری ظرف ۱۰سال سرانه جنگل از ۰.۱۷ به ۰.۲۵ باید افزایش یابد. اگر طرح یک میلیارد اصله درخت سه دوره و در هر دوره چهار سال اجرا شود میتوانیم این تکلیف قانونی را تحقق بخشیم، لذا تا حد امکان اجرای این طرح ادامه خواهد داشت.