ارائه ۲۰۵ مقاله در اولین همایش ملی حکمرانی منابع طبیعی و آینده‌پژوهی توسعه پایدار

دبیر علمی اولین همایش ملی حکمرانی منابع‌ طبیعی و آینده‌پژوهی توسعه پایدار گفت: ۲۰۵ مقاله در این همایش پذیرفته شده است.

 بابک پیله‌ور در اولین همایش ملی حکمرانی منابع طبیعی و آینده‌پژوهی توسعه پایدار که در دانشگاه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه اکنون منابع طبیعی، جنگل‌ها و آبخیزداری در اولویت نیستند، افزود: در این همایش باید به‌دنبال راهکار برای حل مشکلات منابع طبیعی و عرصه‌های ملی باشیم و از شعار دادن پرهیز کنیم.

وی بیان کرد: ضرورت دارد این همایش که در یک فضای علمی و آکادمیک در حال اجراست به دور از هرگونه مسائل حاشیه‌ای بتواند مشکلات را برطرف کند و راهکاری اصولی پیش پای مدیران اجرایی بگذارد.

پیله‌ور با بیان اینکه در مجموع ۲۲۱ مقاله به دبیرخانه این همایش فرستاده شده است، افزود: از مجموع مقالات ارسالی، ۲۰۵ مقاله پذیرفته شدند.

وی گفت: تعداد زیادی از مقالات با موضوع حکمرانی ارتباط دارند و برای ارائه شفاهی انتخاب شدند و بقیه نیز به شکل پوستر چاپ شدند.

حفظ منابع طبیعی و محیط‌ زیست براساس تعالیم اسلام و قرآن است.

رئیس دانشگاه لرستان گفت: حکمرانی حکیمانه منابع طبیعی لازم و حفظ منابع طبیعی و محیط‌ زیست براساس تعالیم اسلام و قرآن است.

علی نظری امروز در این همایش، ملی حکمرانی منابع طبیعی و آینده‌پژوهی توسعه پایدار که در دانشگاه لرستان برگزار شد، با اشاره به مدیریت حکیمانه منابع طبیعی از نگاه قرآن کریم، بیان کرد: براساس آیات قرآنی استفاده مفید و صحیح از منابع طبیعی و توجه به نسل حال و آینده ضروری است.

وی با بیان اینکه قرآن کریم با استفاده بی‌رویه مخالف است، اظهار کرد: حکمرانی حکیمانه منابع طبیعی لازم و حفظ منابع طبیعی و محیط‌ زیست براساس تعالیم اسلام و قرآن است.

رئیس دانشگاه لرستان گفت: باید میزان مصارف کنترل شود و در این راستا تمهیداتی از سوی دانشگاهیان و مسؤولان اندیشیده شود.

صیانت از منابع طبیعی با مشارکت واقعی مردم بویژه جوامع محلی و ایجاد محرک اقتصادی ضرورت دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در این همایش گفت: نیازمند اعمال مدیریت استراتژیک در منابع طبیعی هستیم چون جان‌مایه مدیریت استراتژیک، اجماع‌سازی و تحلیل محیطی است.

حسین میرزایی  اظهار کرد: ریشه‌یابی کلمه حکمرانی، ما را به فعل راهبردی یا هدایت کردن می‌رساند. حکمرانی فرآیندی پیوسته است که از طریق آن، منافع متضاد یا گوناگون را همساز می‌کند و اقدامی همکاری‌جویانه انتخاب می‌شود.

وی گفت: در بحث صیانت از منابع طبیعی، مشارکت واقعی مردم بویژه جوامع محلی با رشد سرمایه اجتماعی از یک‌سو و ایجاد محرک اقتصادی از سوی دیگر ضرورت دارد.

او منابع طبیعی را جزو منابع استراتژیک دانست و افزود: نیازمند اعمال مدیریت استراتژیک در منابع طبیعی هستیم، چون جان‌مایه مدیریت استراتژیک اجماع‌سازی و تحلیل محیطی است.