آغاز عملیات اجرایی طرح ۲ هزار هکتاری بیابان زدایی و کاشت نهال در خوزستان

تاریخ انتشار : 1400/10/29 - ساعت انتشار: ١٩:١٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

آیین عملیات اجرایی طرح ۲ هزار هکتاری بیابان زدایی و کاشت نهال در خوزستان با همکاری شرکت ملی نفت ایران و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان برگزار شد ...

آیین عملیات اجرایی طرح ۲ هزار هکتاری بیابان زدایی و کاشت نهال در خوزستان با همکاری شرکت ملی نفت ایران و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای پویش "ایران سرسبز، ایران قوی، هرایرانی یک نهال" استاندار خوزستان به همراه رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نهال کاشت.

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور در آئین آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ از جمله مصادیق بارز مسئولیت‌های اجتماعی را همکاری صاحبان صنایع و صنعت در کنار منابع طبیعی برای رفع مشکلات آلودگی‌های زیست محیطی، حفظ خاک و جلوگیری از ریزگرد‌ها برشمرد.

 

به گفته این مقام مسئول در بسیاری از نقاط کشور ۱۲ هزار جنگل کاری با همکاری و کمک  معدنکاران انجام شده است که خیلی ارزشمند است.

دکتر منصور گفت: در تقویت منابع اعتباری استان در حوزه آبخیزداری و عرصه مقابله با بیابان زایی همه کمک کنند و همانطور که خوزستان دین خود را به کشور ادا کرده است ما نیز دین خود را به این استان ادا کنیم

وی افزود: توانستیم با کار آبخیزداری متوسط فرسایش آبی کشور را که سالانه بیش از ۱۶ تُن در هکتار است را ۹ تُن در هکتار کاهش دهیم که عملکرد بسیار مناسبی است.

به گفته دکتر مسعود منصور بیش از ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۲۶۰ روستا در سطح کشور در معرض سیلاب‌ها قرار دارند به عبارت دیگر از ۱۲۵ میلیون عرصه کشور که نیازمند کار آبخیز داری است،۲۷ میلیون هکتار بعنوان پهنه‌های سیل خیز بحرانی در نقشه کشور است که این تعداد شهر روستا‌ها در این پهنه‌ها قرار دارند که با کار آبخیزداری ۷۰ درصد متوسط خسارت سیل کاهش می‌یابد.

این مقام مسئول سیلاب های رخ داده  در ۳۰ سال اخیر را  بیش از ۷ هزار سیلاب عنوان کرد و گفت: هر سیلاب متوسط ۴۰  میلیارد تومان خسارت داشته است.

به گفته معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور  ۴۰ هزار و ۴۰۰ رشته قنات در کشور وجود دارد که ۵۵ تا ۶۰ درصد به سمت کم آبی و خشک آبی حرکت می‌کند و با اقدامات آبخیزداری حدود ۹ هزار و ۸۰۰ قنات پرآب شدند و مهاجرت معکوس رخ داده است.

این مقام مسئول گفت: بیش از ۷۰۰ خیر آبخیزدار در کشور داریم که انجمن خیرین آبخیزداری در ۲ استان تشکیل شده است که تا الان بیش از ۲۵۰ هزار هکتار کار آبخیزداری انجام داده اند.

وی گفت: ۲ هزار تشکل مردمی نیز  از پارسال شکل گرفته است که در این عرصه مشغول بکار هستند.

دکتر منصور از ثبت نام ۱۵۰ هزار همیار طبیعت در سامانه‌های منابع طبیعی خبر داد و گفت:  این همیاران هنگام حریق در جنگل ها، مراتع  و مسائل دیگر بسیج می‌شوند.

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور افزود: در بارندگی‌های نیمه دی ماه در کشور در ۸ استان ۴ هزار و ۹۶۸ میلیون متر مکعب آب جاری شد که یکی از این استان‌ها خوزستان است.

این مقام مسئول گفت: با اقدامات آبخیزداری انجام شده در کشور، موفق  به مدیریت به یک هزار و ۹۸۰ مورد  شدیم و ۷۵۰ میلیون متر مکعب نیز پشت بند‌های کشور ذخیره شد که سفره‌ها را تقویت می‌کند.

به گفته منصور از این مقدار۳۰۰ میلیون متر مکعب در ۵ شهرستان  خوزستان که بارندگی  بود روان آب بوده و ۲۰۰ میلیون متر مکعب پشت بند‌ها مدیریت شده  و میلیون متر مکعب نیز پشت بند‌ها ذخیره شد.

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here