نقش مهم تشکل‌های مردمی و نهادهای اجتماعی و رسانه ها در جلوگیری و مهار حریق های احتمالی

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان معمولان گفت: در جهت مشارکت در پیشگیری و اطفاء حریق های احتمالی از مردم فهیم و طبیعت دوست و دهیاران مناطق مختلف شهرستان درخواست همکاری داریم.

رضا مریدی مدیر منابع طبیعی با بیان اینکه آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع طی چند هفته گذشته شهرستانهای مختلف استان لرستان را درگیر بحران کرده است، افزود: به واسطه حریق در جنگل‌های زاگرس تجربه تلخی رقم خورده است که مسئولان و مردم بایستی به فکر آمادگی برای پیشگیری و مهار حوادث احتمالی باشند.

وی با بیان اینکه اهمیت موضوع موجب شده است تا مسئولان علاوه بر تلاش‌های پیشگیرانه، با فرهنگ‌سازی، آموزش و جلب مشارکت‌ جوامع محلی، امکان مقابله مناسب با آتش‌سوزی های احتمالی را فراهم کنند، ادامه داد: سرعت عمل در پیشگیری و مقابله با حریق و سوانح را هیج قشری به جز جوامع محلی و ساکنان بومی نمی‌تواند بر عهده داشته باشد و بر این اساس تجهیز و آشنایی با روش‌های مقابله با آتش، بسیاری از نگرانی‌ها و هزینه‌ها را برای جلوگیری از حوادث کاهش می‌دهد.

مریدی چگنی افزود: مشارکت تشکل‌های مردمی و نهادهای اجتماعی و رسانه ها در کنار نقش‌آفرینی ادارات و نهاد دولتی از موثرترین شیوه‌های مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع محسوب می‌شود و احساس وظیفه آنان از هر ابزار و هزینه‌ای کارسازتر است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان معمولان با اشاره به نقش دهیاران در جلوگیری و مهار آتش سوزی ها اضافه کرد:  دهیاران با ترویج فرهنگ منابع طبیعی، جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع یا حداقل عملیات پیشگیرانه ای مانند شخم زدن اطراف زمین مورد نظر قبل از اتش زدن کاه و کلش، تجهیز دهیاری‌ها به امکانات اطفاء حریق مانند دمنده ،آتش کوب و چراغ قوه و سایر ملزومات نقش عمده ای از جلوگیری و مهار حریق دارد.

مریدی چگنی برگزاری کلاسهای آموزشی با همکاری کارشناسان منابع طبیعی در جهت استفاده از دمنده و روش اطفاء حریق را بخشی از اقدامات منابع طبیعی برشمرد و افزود: تشکیل گروهای مردمی جوان در روستاها جهت آمادگی حضور در صورت بروز هرگونه حریق و شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی درمناطق اطراف روستاها و نصب تابلو هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در داخل روستاها و کنار جاده های روستایی از جمله همکاری دهیاران است.

وی با تاکید بر تاثیر فرهنگ‌سازی و آموزش جوامع محلی و بومی و مشارکت آنها در فعالیت‌های مختلف پیشگیری و اطفای حریق، بیان کرد: اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جوامع محلی از جمله وظایف ادارات، دهیاران، گروه‌ها و تشکلهای مردم نهاد می باشد.