جلسه کارگروه حفظ و احیاء جنگل های زاگرس در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان لرستان برگزار شد
با حضور دالوند معاون استاندار، مسجدی نماینده ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور در جنگل های زاگرس، شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور، احمدی مجری طرح مردمی یک میلیارد درخت، حسن پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان، میرزایی مدیرکل منابع طبیعی استان، رئیس و اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و سایر مدیران و معاونین ادارات کل سطح استان، جلسه کارگروه حفظ و احیاء جنگل های زاگرس در سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان برگزارگردید.
در این جلسه و در ابتدا حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان به حریق هایی که در سطح جنگل ها و مراتع رخ داده بود اشاره کرد و گفت: مشارکت مردم بسیار مهم است و واقعیت این است مادامی که مردم و حاکمیت به منابع طبیعی از هر نظر کمک نکنند، کار صیانت از انفال دشوار است.
وی به مهمترین ظرفیت های منابع طبیعی اعم از ظرفیت های اجتماعی و طبیعی گریزی زد و افزود: عمده چالش های منابع طبیعی استان عوامل طبیعی از قبیل آفات و بیماری های جنگلی و حریق و عوامل انسانی از قبیل توسعه نیافتگی، وابستگی معیشتی مردم به عرصه های جنگلی، قطع درختان، کشت زیر اشکوب جنگل و... هستند.
سپس حسن پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان خروجی این نشست را تهیه برنامه ای با مشارکت همه متولیان امور برای حفظ و احیای جنگل های زاگرس و تامین نیروی انسانی و تجهیزات لازم برای نگهداری این جنگل ها عنوان کرد و تصریح نمود: قول می دهم تا آخر موضوع پای کار باشم و با همکاری مجموعه برنامه و بودجه کشور و سازمان جنگل ها، طرحی نو برای حفاظت از جنگل ها ایجاد کنیم.
در ادامه، فرخ مسجدی نماینده ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این جلسه گفت: با وجود اینکه اقدامات خوبی انجام شده اما وضعیت جنگل ها در حال حاضر مناسب نیست و آتش سوزی جنگل ها چند برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه در نبود جنگل، کم شدن آب، سیلاب، فرو نشست ها، گردوغبار، فرسایش خاک، لطمه وارد شدن به سدها، به مخاطره افتادن تنوع زیستی و... رخ خواهد داد خاطرنشان کرد: صیانت از منابع طبیعی تنها وظیفه سازمان منابع طبیعی و ادارات کل منابع طبیعی استان ها نیست و کمک همه دستگاه ها را میطلبد و ضمن اینکه فراموش نکنیم اگر در بعضی نقاط جنگل را به مردم واگذار کنیم اما حاکمیت و مالکیت آن با دولت باشد مثمرالثمرتر خواهد بود.
در پایان این نشست، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز از خریداری ۱۸ بالگرد اطفای حریق برای استانها با اولویت مناطق زاگرس نشین خبرداد و گفت: با توجه به اینکه آتش سوزی در دنیا از جمله در کشور ما سالانه خسارت زیادی به طبیعت وارد میکند بنابراین با هدف اطفاء حریق به موقع و کاهش خسارات، ۱۸ بالگرد اطفای حریق به زودی خریداری و تا پایان سال مالی در اختیار استانهای کشور با اولویت مناطق زاگرس نشین قرار میگیرد.
نقی شعبانیان در این کارگروه گفت: طرحی با هدف حفظ مشارکت مردم در صیانت از منابع طبیعی در لرستان اجرا خواهد شد تا با استفاده از ظرفیتهای بالقوه استان و همراهی مردم از تخریب منابع طبیعی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه مکان هایی که توسط راه سازی، خطوط انتقال نفت و گاز و آب و سایر مسائلی که منجر به تخریب منابع طبیعی می شود بایستی احیاء و جبران خسارت شود، بیان کرد: متاسفانه سال ها از منابع طبیعی بهره کشی کرده ایم اما اینبار، مشارکت مردم تحت عنوان جنگلداری اجتماعی در راستای حفظ و صیانت از جنگل ها یکی از برنامه هاست که بتوان جنگل ها را با کمک مردم حفظ کرد.
گفتنی است که در این جلسه، بهروز دریکوند معاون حفاظت منابع طبیعی با ارائه پاورپوینتی، گزارش کاملی از چالش ها و موانع و آسیب های وارده به منابع طبیعی را تشریح کرد و احسان سهرابی و ناصر کوه نشین دیگر معاونین اداره کل منابع طبیعی لرستان نیز سخنانی ایراد نمودند.