خَیِّـر هرمزگانی؛ سرسبزی هدیه ای است از گذشته برای آیندگان
مونا نگین- پدرم خَیِّـر مدرسه ساز بود؛ کلنگ ساخت مدرسه که زده می شد من راهی زمین های اطراف می شدم و کاشت نهال را آغاز می کردم. ساخت مدرسه که به پایان می رسید، درختانی سبز و سایه افکن، اطراف ساختمان را احاطه کرده بود. این کار باعث تبدیل این مدارس به محیطی زیبا و ویژه می شد که بسیاری آن را تحسین می کردند و همین امر به تشویق من برای ادامه مسیر درختکاری و توجه به منابع طبیعی و فضای سبز، دامن زد.
مونا نگین- پدرم خَیِّـر مدرسه ساز بود؛ کلنگ ساخت مدرسه که زده می شد من راهی زمین های اطراف می شدم و کاشت نهال را آغاز می کردم. ساخت مدرسه که به پایان می رسید، درختانی سبز و سایه افکن، اطراف ساختمان را احاطه کرده بود. این کار باعث تبدیل این مدارس به محیطی زیبا و ویژه می شد که بسیاری آن را تحسین می کردند و همین امر به تشویق من برای ادامه مسیر درختکاری و توجه به منابع طبیعی و فضای سبز، دامن زد.
صلاح الدین احمدی، زاده نخستین روز مهرماه سال 1351 در شهرستان بستک استان هرمزگان، مردی است که سال های بسیاری از عمر خود را صرف امور خیری همچون درختکاری و مدرسه سازی کرده است.
او در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و مراتع درباره خودش چنین می گوید: "پدر و عمویم کشاورزی می کردند. کاشت گندم و جو دیمی و رسیدگی به باغ خرمایی که من بسیار دوستش می داشتم باعث شد تعلق من به این حوزه مستمر شود."
احمدی، آگاهی به اهمیت منابع طبیعی و طرح موضوع گرمایش کره زمین که در سال های بعد از نوجوانی به آنها اشراف پیدا کرد را عاملی دانست که باعث شد در قبال زمینی که حیاتش وابسته به آن است احساس وظیفه و مسئولیت بیشتری کند.
همچنین نقل سخنی از پیامبر(ص) که فرموده اند: اگر حتی قیامت نزدیک بود و در دست یکی از شما نهالی باشد چنانچه بقدر کاشتن آن فرصت باشد، نخست آن را بکارد و سپس به صحرای قیامت قدم بگذارد" تاثیر شگرفی روی صلاح الدین و علاقه اش به موضوع درختکاری و رسیدگی به فضای سبز گذاشته بود.
او که در سال 82 به عضویت شورای شهر بستک درآمده است، با بیان اینکه با توجه به گرم و خشک بودن هوای منطقه نیاز شهر به آب و آبادانی به شدت احساس می شد، گفت: اگر چه در گذشته درختانی کاشته شده بود اما کاشت این درخت ها اغلب به صورت آزمون و خطا بود و نگهداری از آنها چندان مناسب انجام نشده بود از همین رو سعی کردیم در این مسیر حرکت کنیم و کاشت درخت را ظرف مدت 10 سال با جدیت دنبال کردیم.
وی افزود: به رغم این تلاش، هنگامی که در سال 92 نماینده رئیس جمهور از شهر ما دیدن کرد، یکی از مشکلات منطقه را عدم سرسبزی و نبود درخت عنوان کرد که این موضوع جرقه ای را در ذهن من ایجاد کرد که می توانیم درختکاری را به صورت عمومی تر و با استفاده از مشارکت و همکاری مردم انجام بدهیم به طوری که علاوه بر داخل، خارج از شهر را نیز درختکاری کنیم.
این خَیِّـر حوزه منابع طبیعی، با بیان اینکه برای این کار به منابع طبیعی درخواست همکاری دادیم، اضافه کرد: هدفمان کاشت درختان بومی خارج شهر بود و این کار را از سال 94 با مشارکت اداره کل منابع طبیعی آغاز کردیم. قدم اولمان کاشت درخت کُنار از درختان بومی منطقه در "پارک آبخیز بستک" بود که در عین نیاز محدود به آب، زیبایی خاصی هم داشت. همچنین از دیگر درختان بومی، کاشت درختان سپستان، کهور ایرانی و چوچ را در دستور کار قرار دادیم.
به گفته احمدی، این اقدام با استقبال فراوان شهروندان روبرو شد به طوری که تا امروز با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان و اداره منابع طبیعی شهرستان بستک 6 هزار درخت خارج شهر کاشته شده و هدفمان رساندن این تعداد به 10 هزارتاست. همچنین در شهر با همکاری شهرداری حدود پنج هزار درخت کاشته شده است.
وی، یکی از مهمترین کارها پس از غرس نهال و کاشت درخت در هر خاکی را رسیدگی و نگهداری از آن عنوان کرد و یادآور شد: به عنوان مثال در روز درختکاری، درختان و نهال های بسیاری در نقاط مختلف کشور کاشته می شود، اما اگر رسیدگی خوبی به آنها انجام نشود به احتمال زیاد به سرعت از بین می روند و به ثمر نمی نشینند که این مسئله نیازمند آموزش است.
احمدی، از مهمترین اقدامات خود در منطقه را احداث چهار پارک جنگلی با مشارکت منابع طبیعی و مردم ذکر کرد و ادامه داد: مهمترین فعالیت من با توجه به اهمیت حفظ آب در منطقه، احداث و رسیدگی به پارک آبخیز بستک بوده است که سعی کردیم با اجرای طرح هایی از جمله ایجاد پیاده رو، نصب مبلمان و سکوهای نشیمن، اتاق های کاروانسرایی، منبع آب و لوله کشی قطره ای این پارک را به محلی برای تفریح شهروندان تبدیل کنیم. همچنین فُنداسیون آمفی تئاتر روباز را در این پارک انجام دادیم که در آینده تکمیل خواهد شد.
وی به تفاهم نامه اجرای مشارکتی سازه آبخیزداری کُتَل بَستک اشاره کرد و افزود: این پروژه نمونهای از انسجام سازمانی است که با همکاری خیرین و اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان، اداره منابع طبیعی شهرستان بستک، فرماندار و شهردار شهرستان بستک در حال اجراست.
نیکوکار هرمزگانی، تبلیغات و اطلاع رسانی را مهمترین اصل در افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت پرداختن به موضوعات زیست محیطی، توسعه و نگهداری از فضای سبز ذکر و بیان کرد: طی سی سال گذشته این تاثیر را در زمینه مدرسه سازی و ورود خیرین به این حوزه شاهد بودیم به طوری که امروز 30 درصد مدارس کشور توسط خیرین احداث می شود.
به گفته وی، در بحث فضای سبز و منابع طبیعی هم باید با سرعت و کیفیت نسبت به اطلاع رسانی به مردم قدم برداشت چرا که نتیجه تلاش امروز ما سال ها بعد مشخص می شود و سرسبزی هدیه ای است که آیندگان از آن بهره مند خواهند شد.
احمدی در پایان تصریح کرد: ما همچنان به تلاش های خود در عرصه های آبخیزداری، درختکاری و مدرسه سازی ادامه خواهیم داد و تا خداوند عمر دهد از برکات این عمل خیر بهره مند می شویم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |