تولید ۳۰ میلیون اصله نهال در نهالستان های استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در جلسه شورای معاونین اداره کل از تولید و کاشت ۳۰ میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی از سال ۱۴۰۱ لغایت ۱۴۰۴ طی چهار سالخبر داد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در جلسه شورای معاونین اداره کل از تولید و کاشت ۳۰ میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی از سال ۱۴۰۱ لغایت ۱۴۰۴ طی چهار سال خبر داد.

شیرزاد نجفی گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷ و نیم میلیون اصله نهال در نهالستان های بام خرم آباد، شوراب چگنی، زاغه خرم آباد، پارک ولیعصر پلدختر و پارک جنگلی شهید بهشتی بروجرد تولید و این نهال ها در راستای طرح و سند شجره طیبه ( کاشت ۱۰۰۰ نهال به یاد هر شهید ) و در مناطق مختلف استان در راستای کانون هوای پاک و مناطق جنگلی مستعد استان به منظور توسعه فضای سبز استان کاشت می شوند.

 وی افزود: استان امروز بیش از پیش نیازمند کاشت درخت و توسعه فضای سبز و جنگل است و ما باید قطعا برای سرسبزی استان این کار را انجام دهیم چراکه تغییرات اقلیمی و تغییر فصل در کشور ما کاملا محسوس است.

نجفی به گزارش UNDP ( برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد) مبنی بر اینکه تا سال ۲۰۲۵ تقریباً ۱۷ کشور دچار خشکسالی شدید خواهد شد که متاسفانه کشور ایران نیز جزء این ۱۷ کشور خواهد بود، گریزی زد و اظهار کرد: بر اساس معاهدات جهانی، ایران متعهد شده است که ۱۳ درصد گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و سرانه جنگل در کشور را از ۱۷۰۰ متر مربع به ۲۵۰۰ مترمربع به ازای هر نفر برساند.

 این مقام مسوول از فواید درختان به تولید اکسیژن و کاهش آلاینده‌ها که هر هکتار جنگل سالیانه ۲/۵ تن اکسیژن ( نیاز ۱۰ نفر در سال ) را آزاد می کند اشاره کرد و خاطرنشان نمود: استان لرستان دارای ۱ میلیون و دویست و هفده هزار هکتار جنگل است که در کشور رتبه دوم از نظر مساحت را دارد.

 شیرزاد نجفی در پایان تصریح کرد: یکی از سیاست های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرای طرح زراعت چوب با کاشت گونه‌های سریع الرشد مانند صنوبر در مناطق معتدل و سردسیر و کاشت اکالیپتوس در مناطق جنوبی استان به منظور تامین بخشی از نیاز کارخانه های چوب بری می باشد که بخش عمده ای از نهال های تولیدی، اختصاص به گونه های صنوبر و اکالیپتوس دارد که در فصل مناسب به صورت رایگان در اختیار مجریان طرح زراعت چوب در استان قرار می گیرد.