مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد:
فرسایش ۵۰ تن در هکتار در برخی نقاط لرستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در برخی نقاط استان به صورت نقطهای میزان فرسایش ۵۰ تن در هکتار است
حسین میرزایی در جلسه ستاد پیشگیری از حوادث و مدیریت بحران لرستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: منابعطبیعی و آبخیزداری موضوعی استراتژیک بوده و لرستان استانی با شیب زیاد، فرسایش و رسوب خیلی بالایی است.
وی با بیان اینکه متوسط رسوب کشور ۱۶ تن در هکتار است و این درحالیست که این رقم در لرستان ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است، افزود: در برخی نقاط لرستان نیز به صورت نقطهای میزان فرسایش ۵۰ تن در هکتار است.
میرزایی با اشاره به اینکه باید اقدامات خیلی جدی در راستای آبخیزداری و آبخوانداری در استان انجام دهیم، خاطرنشان کرد: موضوع آبخیزداری تنها به حفظ آب، خاک و جلوگیری از فرسایش و رسوب منتج نمیشود بلکه در این مقوله استحصال آب نیز شامل میشود.
این مقام مسوول، آبخیزداری و منابع طبیعی را بحثی حاکمیتی دانست که دولت باید به طور جدی به آن بپردازد و تصریح کرد: مردم اقبال خیلی خوبی نسبت به طرحهای آبخیزداری از خود نشان میدهند؛ به عنوان نمونه در برخی شهرستانهای استان نظیر ازنا، آبخیزداری با دو میلیارد تومان اعتبار و با مشارکت خوب مردم و مساعدت فرماندار این شهرستان در حال انجام است.
حسین میرزایی اظهار کرد: در استان مطالعات آبخیزداری خیلی خوبی انجام شده است، بطوریکه از مجموع ۲.۸ میلیون هکتار وسعت استان در ۲.۷ میلیون هکتار مطالعه در دست انجام یا انجام شده است.
وی گریزی به ۷۰ میلیون هکتار مطالعات توجیهی و ۱.۴ میلیون هکتار مطالعات تفصیلی و اجرایی که این مطالعات تفصیلی در لرستان آماده اجرا است، زد و بیان کرد: اعتباراتی که در بخش آبخیزداری هزینه میشود اصلا جوابگو نیست و در هر هکتار عملیات آبخیزداری که انجام میدهیم حداقل سه میلیارد تومان نیاز بوده و چنانچه بخواهیم عملیات آبخیزداری را در یک میلیون هکتار از ارضی انجام دهیم به سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
میرزایی در پایان یادآور شد: با این اعتبارات قطرهچکانی نمیشود کاری انجام داد، سال گذشته ۷۵ میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی در حوضه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود که ۶۶ درصد آن محقق شد و این اعتبار با انجام این حجم کار همخوانی ندارد.